Sommerakademi – med Henriette Sonne

Intensivt SommerAkademi på 5 dager – 10 elever
for nybegynnere og viderekommende.
Dato: 8 -12 juni 2015 – 0 plasser igjen.
Sted: Bytingssalen over Drøbak Kino, Storgata i Drøbak
Pris:
4.400,- inkl. te/kaffe, samt frugt og kage

Du mottar kursbevis etter gjennomført kurs.

 

 

 

 

 

Akademiet er for deg som har lyst på en introduksjon og innføring i enkelte av de grunnleggende akademiske regler. Gjennom hele kurset vil det være enten oppstilling av objekter eller modell (ikke akt). Hvis været er fint skal vi ut og male landskap i Badeparken en av dagene.
Vi trener og styrker din evne til å se abstrakte former, retninger og linjer i alle motiver, samt viktigheten i å kunne tegne. Det vil i løpet av kurset være individuell veiledning for hvilken retning du skal med kunsten din og hva du skal etter kurset er ferdig.
Kurset er egnet for deg som trenger å komme i gang eller gjerne vil løftes opp og videre. Etter endt kurs vil du få kursbevis på gjennomført kurs.

Programmet:
Vi starter med en øvelse hver dag. Det vil bli tid til å jobbe med egne ting etterpå og få individuell veiledning hvis man ønsker det.

Mandag kl. 9:00 – 15:00: Jeg ønsker velkommen og introduserer ukens program.
Vi starter med å gjennomgå forskjellige materialer. Det vil være noen korte demon- strasjoner på hvordan man kan observere et motiv og få det på plass ved hjelp
av bl. a. blyant, PanPastel og akryl. I tillegg vil det være øvelser for plassering av motiv på papir og lerret.
Deretter skal du gå i gang med å male ved å ta i bruk de ulike øvelsene, disse kan
du bruke i alle motiver fremover. Du får anledning til å trene på disse øvelsene i løpet av uken blant annet på oppstillinger, portrett etc.
Det vil være objekter/oppstilling som står tilgjengelig i det store atelieret, dette gjør det
i gang med et annet bilde hvis du ønsker. Kl 12:00 holder vi 30 min lunsj.

Tirsdag kl. 9:00 – 15:00: Vi tegner og maler opp en oppstilling/stilleben. Her skal du
bruke øvelsene fra mandag. Du kan jobbe med dette hele dagen. Du kan jobbe i bl.a.
pastel, akryl eller olje. Du kan også fortsette med å jobbe med et annet bilde
du velger.
Til øvelsen trenger du et lerret i 30 x 40 cm eller stort papir og tegneplate. Kl 12:00 holder vi 30 min lunch.

SommerAkademi_hostAka_2_web

Onsdag kl. 9:00 – 15:00: Vi skal i dag male et portrett, det vil være en modell til stede. Dette er portrett hvor modellens tøy, farger i bakgrunnen, samt lys er viktige. Vi starter med å tegne den første timen, deretter maler vi resten av tiden. Jeg vil demonstrere løpende og kommer rundt og hjelper individuelt. Modellen vil være tilstede fra kl: 9:00 – 14:30. Til øvelsen trenger du et 30 x 40 cm eller 40 x 50 cm lerret. Kl 12:00 holder vi 30 min lunch.

Atelier_web

Torsdag kl. 9:00 – 15:00: I dag skal vi i Badeparken ved Oslofjorden og male landskab. Vi mødes i Badeparken kl 9:00 og finner en god plass. I dag skal vi jobbe med lys og skygge  vi du vil opleve lysets vigtighet for fargen igennem hele dagen. Du vil få materialeliste til denne dagen og du kan gjerne jobbe i olje. Kl 12:00 holder vi 30 min lunsj. Vi slutter dagen kl 15:00 og ses igen fredag morgen.

Fredag kl. 9:00 – 15:00: Her velger du en av øvelsene fra uken og jobber utfra dette. Vi skal også snakke sammen individuelt om hva du skal male fremover etter kurset, slik at du kan fortsette og kommer videre i malingen din. Kl 12:00 holder vi 30 min lunsj. Kl 14:00 henger vi opp alt på veggene så alle kan se på hverandres bilder og så gjennomgår jeg bildene samlet innen vi runder av.

[frame bgcolor=”lightblue” version=”light”]

SommerAkademi 8 – 12 juni 2015
Tid Mandag – fredag kl 9:00 – 15:00
Sted Bytingssalen over Drøbak Kino, Storgata i Drøbak
Pris Kr 4.400,- incl. te / kaffe, samt frugt og kage
Antall plasser 10 elever per kurs

[/frame]