BLI MED HENRIETTE SONNE TIL HELLAS PÅ 7 DAGERS INSPIRERENDE MALEKURS

HØSTFERIEN – 27. SEPTEMBER – 03. OKTOBER 2015
Malekurs 7 dager 
for nybegynnere og viderekommende.  

Dato: 27. september – 3. oktober 2015

Sted: Zakynthos, Hellas

Pris: Kr 7.500,-*
Alle som fullfører kurset får kursbevis.

Målet med kurset er å inspirere deg til å bli en bedre maler, i rammen av gode kultur- og reiseopplevelser på den vakre øya Zákynthos. Under kurset får alle individuell veiledning, derfor passer kurset til både nybegynnere og viderekomne.
 Rent teknisk vil jeg inspirere deg til bedre å se abstrakte former, linjer, farger og komposisjon – og bidra til å styrke dine maleferdigheter. Alle som fullfører får kursbevis.
 Bli med på et flott malekurs på innsiden av den autentiske greske kulturen og opplev noe helt spesielt!
Velkommen til Hellas!

Vennlig hilsen Henriette Sonne

Se YouTube film her:

YouTubeHellas

DAGSPROGRAM
27. SEPTEMBER – REISEN TIL ZÁKYNTHOS


Deltakerne reiser til Hellas på egenhånd. Kursarrangøren hjelper til med å finne fram til beste reisemåte for den enkelte til Zákynthos, og møter alle på flyplassen, etter avtale. Om kvelden møtes til forfriskninger, velkomst og kursintroduksjon ved Henriette Sonne. Dagen avsluttes med felles middag på en restaurant i nærheten.

28. SEPTEMBER – MALING I OLIVENLUNDEN 1


Vi møtes ved staffeliene i en vakker olivenlund, like i nærheten av der vi bor. Henriette gir enkle demonstrasjoner om motivvalg og lærer oss hvordan vi skal arbeide med bilder. Hele dagen går med til maling. Felles lunsj. Kvelden er satt av til egentid.

29. SEPTEMBER – BYVANDRING

Dagen i dag er satt av til å lære om skisse- og perspektivtegning, slik at du får gleden av å bruke skissebok på reiser. Du er også velkommen til å jobbe med akvarell eller andre teknikker. Vi reiser til hovedstaden, Zákynthos by der vi tegner videre med utgangspunkter i perspektiv og forsvinningspunkter, med byens arkitektur, torg og gater som motiv. Byen er full av bygninger i ulike farger og former, en svært pedagogisk måte å lære perspektivtegning på. Vi skal også besøke et marked der vi handler inn frukt og grønnsaker, til egne motiver til bilder og måltider senere. Lunsj i byen. Dagen avsluttes hos en gresk kunstner, på en liten vingård, til et gresk måltid og musikk.

30. SEPTEMBER – MALING I SPEKTAKULÆRT FJELLANDSKAP

Dagen starter grytidlig, slik at vi får med oss soloppgangen på fjellet. Vi besøker to vakre ortodokse klostre, der vi maler hele morgenen slik at vi kan studere hvordan lys og skygge endres om morgenen. Etterpå skal vi oppleve verdens vakreste stand ovenfra, og avslutter med lunsj på en spektakulær restaurant på kanten av stupbratte klipper i vest. Om ettermiddagen kan du jobbe videre på egen hånd i olivenlunden. Kvelden er satt av til egentid.

01. OKTOBER MALING I OLIVENLUNDEN 2

Dagen starter opp i olivenlunden, der Henriette demonstrer hvordan vi kan benytte skissene vi laget, og varene vi kjøpte på grønnsaktorget, tidligere i uken, til å arbeide fram vidunderlige motiver. De som vil kan også jobbe videre med sitt første bilde. Felles middag på kvelden.

02. OKTOBER – KULTURREISE

Knut Werner tar oss med på båttur i de blå grotter og verdens vakreste stand, skipsvraket. Viktig at skisseboken og kamera er med denne dagen. Knut Werner forteller videre om kulturhistorien på øya og stedene vi besøker. Henriette viser hvordan lys og farge endrer seg gjennom hele dagen. Felles middag på kvelden og utdeling av kursbevis.

03. OKTOBER – HJEMREISE
Pakking og avreise til Atens internasjonale flyplass. Kursarrangørene er behjelpelig med praktiske ting vedr. reisen til flyplassen.

[frame bgcolor=”lightblue” version=”light”]

REISELEDERE

Henriette Sonne, opprinnelig dansk, er godt kjent i Norge. Hun har en lang internasjonal karriere bak seg i utlandet, primært i USA der hun blant annet er utdannet innen portrett og landskap. Senest hadde Henriette soloutstilling i New York, som markerte hennes ellevte utstilling i USA. Hun har fått utmerkelser og prismottakelser for arbeidet på Lovres SNBA utstilling i Paris og har utstilt på Biannalen i Firenze. Henriette er dessuten utdannet kunstpedagog fra København og har undervist i maleri de siste 15 år. Hun er etablerert kunstner i Drøbak, der hun har tatt i mot elever fra hele landet.

Knut Werner Lindeberg Alsén, er journalist og forskningsformidler og er med oss på turen, som del av kurset. Han er gift gresk og kjenner gresk kultur og væremåte svært godt, gjennom sin greske familie fra øya og jevnlige besøk i landet i 25 år.

ZÁKYNTHOS

Zákynthos er en av de syv joniske øyene, berømt for vakre strender og oppfostringen av en rekke kulturpersonligheter som har påvirket utviklingen av gresk litteratur, teater, musikk og malekunst. Øyas arkitektur er sterkt påvirket av italiensk renessanse og barokk og engelsk nyklassisme, og var i lang tid et kunstnerisk og økonomisk kraftsentrum og geopolitisk havn for handel mellom vesten og levanten. Øya er et ettertraktet feriested som øker i popularitet, besøkt av turister fra hele verden. Zákynthos er grønnkledd og svært fruktbar, forårsaket av milde vintre og et særdeles solrikt sommerhalvår, med de reneste strendene i landet.

[/frame]

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Kontakt oss via mail

Her er du velkommen til å skrive en mail til oss med eventuelle spørsmål, påmelding på Hellaskurset.    captcha